WMO BEGELEIDING

Woon jij in de Gemeente Breda? Dan kan ik je begeleiden met een Wmo Maatvoorziening. Deze begeleiding is alleen voor senioren, (jong)volwassenen, mensen met dementie, mensen met lichte GGZ problematiek (zoals problemen die voortvloeien vanuit autisme of autismekenmerken) en mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Ik help je om de kwaliteit van leven te verbeteren en de maatschappelijke participatie en zelfredzaamheid te vergroten. Dit traject is alleen voor inwoners van de Gemeente Breda die vallen onder een van de volgende doelgroepen: senioren, (jong)volwassenen, mensen met dementie, mensen met lichte GGZ-problematiek (zoals problemen die voortvloeien vanuit autisme of autismekenmerken) en mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

 

 

 

HOE WERKT WMO BEGELEIDING?

Om te onderzoeken of je in aanmerking komt voor Wmo begeleiding neem je contact op met Zorg voor Elkaar Breda, telefoonnummer: 076 – 526 15 15.

Informatie over deze procedure kun je vinden door te klikken op deze link:  https://www.breda.nl/vragen-over-hulp-en-zorg

De gemeente Breda bepaald of je in aanmerking komt voor een Wmo traject, hoeveel uren begeleiding je ontvangt en hoe lang het traject duurt. Je mag zelf een eigen zorgaanbieder uitkiezen.

Wanneer je mij kiest als Wmo begeleider dan beginnen we met een kennismakingsgesprek.

Tijdens deze kennismaking maken we kennis met elkaar en kijk ik mee naar jouw persoonlijke situatie. Na deze kennismaking kunnen we samen bepalen of er een wederzijdse “klik” is.

Zo ja, dan gaan we direct aan de slag. Individuele Wmo trajecten zijn altijd op maat.

Overigens kan ik geen hulp bieden wanneer er sprake is van zware psychiatrische problematiek (zoals schizofrenie of manische depressiviteit) of verslavingsproblematiek.

Door middel van coaching of therapie gaan we samen aan de slag om jou verder te helpen. We gaan uitzoeken wat voor jou écht belangrijk is en ontdekken wat je met je leven zou willen.

Coaching is hierbij gericht op het WMO stellen van doelen, het bereiken van doelen zodat de unieke kwaliteiten die je bezit weer optimaal benut gaan worden.

Bij therapie gaan we dieper in op het verleden en kijken we hoe ervaringen uit het verleden je gedrag beïnvloeden en je belemmeren om zelf de juiste stappen te zetten. Je leert de patronen te herkennen waardoor je steeds in dezelfde situatie terechtkomt en krijgt praktische handvatten hier op de juiste manier mee om te gaan.

Gelijktijdig zorgen we ervoor dat je assertiever in het leven komt te staan zodat je op de juiste manier voor jezelf op leert te komen. Op die manier leer je de ingezette veranderingen vol te houden.

WACHTLIJST

Neem eerst contact met mij op om te vragen of er een wachtlijst is voor ambulante Wmo begeleiding. Ik neem een beperkt aantal cliënten aan voor Wmo begeleiding omdat kwaliteit voorop staat. Al mijn cliënten verdienen mijn volledige aandacht en die kan ik niet geven wanneer ik ga voor kwantiteit.

KOSTEN EN VERGOEDINGEN

Deze begeleiding wordt grotendeels vergoed vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) van de Gemeente Breda. Elke maand ontvang je een nota van het CAK voor de eigen bijdrage.

In 2024 betalen de meeste mensen een eigen bijdrage van € 20,60 per maand.

Op de website van het CAK kun je je eigen bijdrage berekenen met de rekenhulp.

https://app.hetcak.nl/zelf-regelen/eigen-bijdrage-rekenhulp/start

Heb je vragen?

Stel ze gerust!

Anja balemans – Coaching & therapie