Gebruikte methodieken

Mijn werkwijze is eclectisch. Daarbij maak ik o.a. gebruik van de navolgende methodieken:

– Therapeutische gespreksvoering: proces om inzicht, groei en verandering te bevorderen.

– Transactionele Analyse (TA): vorm van psychotherapie die de verschillende ego-toestanden van mensen onderzoekt en hoe deze van invloed zijn op hun gedrag en communicatie.

– Rationeel Emotieve Therapie (RET): vorm van psychotherapie die zich richt op het identificeren en veranderen van irrationele gedachten en overtuigingen die ten grondslag liggen aan emotionele en gedragsproblemen.

– Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP): methodologie die zich richt op de studie van de structuur van subjectieve ervaringen en de communicatie tussen de geest, taal en gedrag, met als doel persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie te bevorderen.

– Coaching: proces waarbij ik je ondersteun, motiveer en begeleid om je doelen te bereiken, persoonlijke groei te bevorderen en je volledige potentieel te benutten.

– Counseling: begeleiding in een vertrouwelijke omgeving die helpt bij het verkennen van persoonlijke uitdagingen, het bevorderen van welzijn en het nemen van weloverwogen beslissingen.

– Ademhalings- en ontspanningsoefeningen: gerichte technieken en activiteiten die worden gebruikt om spanning en stress te verminderen, de fysieke en mentale ontspanning te bevorderen en het algehele welzijn te verbeteren.

– Meditatieoefeningen: oefeningen die zorgen voor innerlijke rust waardoor bewustzijn en mentale helderheid kunnen worden bevorderd.

– Creatieve therapie: expressieve activiteiten worden gebruikt om emotionele verwerking, zelfexpressie en persoonlijke groei te faciliteren.

– Cognitieve Therapie (CT): vorm van psychotherapie die zich richt op het identificeren en veranderen van negatieve denkpatronen en overtuigingen die ten grondslag liggen aan emotionele problemen, met als doel het bevorderen van positieve gedragsverandering en emotioneel welzijn.

– Psycho-educatie: therapeutische aanpak waarbij individuen en hun families voorlichting en informatie krijgen over psychische aandoeningen, symptomen en behandelingsopties om begrip, zelfmanagement en herstel te bevorderen.

– Wandelcoaching: coachingsproces tijdens wandelingen in de natuur, om zo de fysieke activiteit, de rustige omgeving en de verbinding met de natuur te benutten voor persoonlijke groei en reflectie.

– Emotional Freedom Techniques (EFT-Practitioner): therapie waarbij acupressuurpunten worden gestimuleerd door middel van zachte tikken, terwijl specifieke emotionele of fysieke problemen worden benoemd en aangepakt. Het doel is het verminderen van emotionele spanning en het bevorderen van emotioneel welzijn.

– ACT in beeld: visuele methode gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy (ACT) die gebruikmaakt van illustraties en diagrammen om complexe concepten en processen van psychologische flexibiliteit duidelijk en begrijpelijk te maken.

– Meer rust en minder stress bij autisme: volgens de methode van autismecoach Marja Boxhoorn.

– Programma betere relaties bij autisme: volgens de methode van autismecoach Marja Boxhoorn.

 

Coaching

Ervaar jij problemen op het gebied van werk, gezin of je sociale leven? Dit kan zorgen voor stress en dat kan weer zorgen voor lichamelijke klachten. We gaan samen aan de slag om jou verder te helpen. Niet denken, maar doen! Lees verder

therapie

Heb jij het gevoel dat je in een vicieuze cirkel van problemen terecht bent gekomen en wil je deze graag doorbreken? Dan help ik je graag verder! Ik werk holistisch en probeer samen met jou de balans in je leven weer te herstellen. Lees verder

WMO begeleiding

Voor inwoners van de Gemeente Breda kan ik een Wmo Maatwerkvoorziening bieden. Dat is specifieke ondersteuning die op maat wordt geboden aan mensen met beperkingen of problemen om hen te helpen bij het zelfstandig functioneren en participeren in de samenleving. Lees verder

Heb je vragen?

Stel ze gerust!

Anja balemans – Coaching & therapie